گردو همچنین برای مقابله با آلزایمر و بهبود شناخت مفید است
محققان آمریکایی در مقاله ای که در مجله بیماری آلزایمر منتشر شده است
آجیل فروشی اینترنتی توضیح می دهند که رژیم غذایی سرشار از آجیل خطر ابتلا به علائم بیماری آلزایمر را کاهش می دهد. در این مطالعه، محققان تأثیر مکملسازی گردو را بر روی مدلی از موشهای تراریخته که به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند، تجزیه و تحلیل کردند. در 4 ماهگی، موش ها شروع به پیروی از رژیم غذایی خاصی کردند. برخی از آنها با 6٪ یا 9٪ گردو، که در انسان به ترتیب با 28 گرم یا 48 گرم در روز مطابقت دارد، مکمل شدند. موش ها در 13 تا 14 ماهگی از نظر توانایی های یادگیری، حافظه، اضطراب و فعالیت حرکتی مورد بررسی قرار گرفتند.
همچنین بخوانید
4 دلیل برای خوردن آجیل و دانه های روغنی
6 غذا برای داشتن مغز
یافتهها: موشهای آلزایمر که رژیم غذایی بدون آجیل داشتند، کمبود حافظه، رفتار اضطرابی، مشکلات یادگیری فضایی و هماهنگی حرکتی را نشان دادند. موش های آلزایمری که با آجیل مکمل شده بودند حافظه، یادگیری، اضطراب کمتر و رشد حرکتی بهتری نسبت به موش های آلزایمر بدون آجیل داشتند. عملکرد رفتاری موش های آلزایمر که آجیل می خوردند حتی با موش های معمولی قابل مقایسه بود!
مصرف زیاد آجیل در طولانی مدت عملکرد شناختی سالمندان را نیز بهبود می بخشد. این در مطالعه ای منتشر شده در مجله تغذیه، سلامت و پیری گزارش شده است که در آن محققان تأثیر مصرف آجیل و سایر دانه های روغنی را بر سلامت روان در 4822 شرکت کننده 55 ساله و بالاتر که بیش از 20 سال دنبال می کردند، ارزیابی کردند.
طبق نتایج، مصرف روزانه بیش از 10 گرم آجیل (اما همچنین بادام زمینی، فندق، بادام و غیره) توانایی های شناختی را تا 60 درصد بهبود می بخشد، به ویژه تفکر، استدلال و حافظه در سالمندان، در مقایسه با گروهی که آجیل مصرف نمی کردند. مردم عمدتاً بادام زمینی مصرف می کردند.
سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند که 47 میلیون نفر در سراسر جهان از زوال عقل رنج می برند. انتظار می رود این رقم تا سال 2030 به 75 میلیون نفر برسد. سن مهم ترین عامل خطر برای زوال شناختی است. در غیاب درمان مؤثر، مداخلات غذایی که کاهش عملکرد شناختی را کاهش میدهند، استراتژیهای سادهای برای اجرا هستند.
مطلب پیشنهادی: پایان آلزایمر
منابع
Aune D، Keum N، Giovannucci E، Fadnes LT، Boffetta P، Greenwood DC، Tonstad S، Vatten LJ، Riboli E، Norat T. مصرف آجیل و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سرطان کل، مرگ و میر ناشی از همه علت ها: بررسی سیستماتیک و متاآنالیز دوز-پاسخ مطالعات آینده نگر. BMC Med. 2016 دسامبر 5; 14 (1): 207.
Van den Brandt PA, Schouten LJ. رابطه مصرف آجیل درختی، بادام زمینی و کره بادام زمینی با مرگ و میر کلی و علت خاص: یک مطالعه کوهورت و متاآنالیز. Int J Epidemiol. 11 ژوئن 2015.pii:dyv039.
Abha Chauhan، PhD و همکاران. مکمل های غذایی گردو نقص حافظه و مهارت های یادگیری را در مدل موش تراریخته بیماری آلزایمر بهبود می بخشد. مجله بیماری آلزایمر، دوره 42، شماره 4 / 2014 DOI: 10.3233/JAD-140675
مارتا گواش-فر، جون لی، فرانک بی هو، جوردی سالاس-سالوادو، دیرره کی توبیاس؛ اثرات مصرف گردو بر چربی خون و سایر عوامل خطر قلبی عروقی: یک متاآنالیز به روز و مرور سیستماتیک آزمایشات کنترل شده، مجله آمریکایی تغذیه بالینی،
Comments
Post a Comment